شکی نیست که ذهن هم مثل جسم به ورزش احتیاج دارد .
دانشمند ژاپنی دکتر ریوتو کاواشیما با استفاده از دستگاه های تصویر برداری از مغز ، فعالیت های مغز را در حالت های مختلف ارزیابی کرده :
وقتی مسئله ای ذهن ما رو درگیر کرده و عمیقا در فکر فرو رفتیم ، فعالیت مغز ما بسیار کمه و قسمت کوچکی از مغز فعالی میشه
تو این حالت بر خلاف انتظار باز هم فعالیت مغزمون خیلی کمه
در این حالت فعالیت مغز ما نسبت به فکر کردن عمیق و انجام محاسبات دشوار و پیچیده بیشتره . به دلیل اینکه ذهن ما در پاسخ دادن دچار وقفه نمیشه و روان تر فعالیت میکنه
محاسبات ساده ای که ذهن ما به راحتی پاسخشون رو میده اگر با سرعت بالایی انجام بشن تحرک و فعالیت و خون رسانی به مغز به حداکثر ممکن میرسه
تلسکوپ فضایی جیمز وب یک تلسکوپ فضایی چندمنظوره است که توسط ناسا با مشارکت آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی کانادا ساخته شدهاست. نام این تلسکوپ برگرفته از جیمز ئی. وب است که از ۱۹۶۱ تا ۱۹۶۸ مدیر ناسا بود و نقش مهمی در برنامهٔ آپولو داشت. این تلسکوپ در روز 25 دسامبر 2021 (4 دی 1400) به فضا پرتاب شد تا در مدار قرار گیرد.
اهمیت پرتاب و آغاز فعالیت جیمز وب از آن جهت است که با توجه به امکانات جدید این تلسکوپ، تحولی در رصد فضا رخ خواهد داد؛ تحولی که آغازگر فصلی جدید خواهد بود. سایهبان خورشیدی تلسکوپ که به اندازه یک زمین تنیس است و آینه اولیه ۶.۵ متری، مانند کشتی درون بطری، در درون موشک قرار میگیرد و پرتاب میشود. تلسکوپ JWST سی دقیقه پس از پرتاب از راکت جدا شده و در عرض یک روز در فضا مستقر میشود.
تلسکوپ فضایی جیمز وب مسئولیت تلسکوپهای پیشین مانند تلسکوپ فضایی کپلر، تلسکوپ فضایی اسپیتزر و صد البته تلسکوپ فضایی هابل را برعهده خواهد داشت.
این تلسکوپ پس از پرتاب بیش از ۱.۵ میلیون کیلومتر را طی میکند تا به نقطه پایدار جاذبه موسوم به لاگرانژ ۲ (L2) برسد. این نقطه روی خط مستقیم خورشید به زمین قرار دارد و بدین ترتیب JWST در مدار سالانه گردش زمین به دور خورشید مستقر میشود.
تلسکوپ فضایی جیمز وب، برخلاف تلسکوپ هابل که به دور زمین میچرخد و هر ۹۰ دقیقه در سایه آن قرار میگیرد، دیدی بدون مانع از جهان هستی خواهد داشت. اما از سوی دیگر، فاصله بسیار زیاد تلسکوپ از زمین بدین معنا است که ما توانایی سرویس و تعمیر آن را نخواهیم داشت.
تلسکوپ فضایی جیمز وب، برخلاف تلسکوپ هابل که به دور زمین میچرخد و هر ۹۰ دقیقه در سایه آن قرار میگیرد، دیدی بدون مانع از جهان هستی خواهد داشت. اما از سوی دیگر، فاصله بسیار زیاد تلسکوپ از زمین بدین معنا است که ما توانایی سرویس و تعمیر آن را نخواهیم داشت.
منجمان برای اولین بار پایان زندگی یک ابرغول سرخ را در لحظه مشاهده کردند و فروپاشی سریع و تبدیل آن به ابرنواختر نوع ۲ را دیدند. گروهی از منجمان با رصدخانه پناستارز (Pan-STARRS) موسسه نجوم هاوایی در پروژهای به نام «آزمایش ابرنواخترهای جوان» (YSE - Young Supernova Experimen) این ابرغول سرخ را در ۱۳۰ روز آخر حیاتش زیر نظر داشتند که به از هم پاشیدن آن منجر شد. t
رصد این پدیده پیشرفت بزرگی در درک فعالیت ستارههای پرجرم لحظاتی قبل از مرگ آنها محسوب میشود. تاکنون هیچ مشاهده مستقیمی از تبدیل یک ابرغول سرخ به ابرنواختر نوع ۲ صورت نگرفته بود. رصدخانه پناستارز در تابستان ۲۰۲۰ میلادی امواج ساطع شده از این ابرغول پرجرم را تشخیص داد و در پاییز همان سال، ابرنواختری در آسمان درخشید
برای درک بهتر ، لازم به ذکر است که این ابر غول سرخ ، ده برابر خورشید جرم داشت.
زندگی سردار دلها، حاج قاسم سلیمانی سراسر درس و عبرت است. مکتب او در همه جنبه ها قابلیت تقلید و پیروی را دارد؛ از جمله در زمینه ورزش.
سردار رشید اسلام جسمش را به موازات روحش پرورش میداد.
وی در ایام جوانی رشته های ورزشی کاراته ، بدن سازی و زورخانه فعالیت داشته و بعد ها هم با وجود جانباز بودن از نواحی مختلف کمر ، دست، چشم و ... در ورزش های شنا و کوهنوردی شرکت میکرده است .
امید است که ما از آن سردار گرانقدر الگو بگیریم و به ورزش اهمیت بدهیم.
«به مناسبت شهادت جانسوز سردار دلها»